Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Ouborg Aad

Aad Ouborg

Ondernemer, Entertainer en Glitter- & Glamour marketeer.
categorie(ën):
Celebrity Speakers, Leiderschap & Motivatie, Ondernemen & Management, Unieke verhalen & Intermezzo
Inzetbaarheid:
Interview, Lezing
taal:

Biografie

Aad Ouborg is geboren in 1959 te Vlissingen. Hij groeit op samen met vier zussen in Breda. Zijn tweelingzus Els Ouborg is Verkoopdirecteur Nederland van Princess Household Appliances BV. Aad is getrouwd met Dorien en heeft vijf kinderen.

In 1983 start Ouborg vanuit een studentenkamer in Utrecht als alleenvertegenwoordiger voor Nederland van BaByliss. Een van origine Frans bedrijf in beauty- en haarverzorgingapparatuur. In juli 1994 verkoopt hij BaByliss aan Conair uit Amerika en slaat zijn vleugels uit in de wereld met een eigen merk: hij richt Princess Household Appliances BV op, een Nederlands bedrijf in klein huishoudelijke apparatuur.

De onderscheidende (marketing) aanpak onder het motto ‘Ondernemen is entertainen’, is voor een belangrijk deel debet aan de explosieve groei van Princess. Het bedrijf is wereldwijd bekend vanwege de out of the box consumentenacties en evenementen. ‘Word Princess Miljonair’, ‘Win het Princess penthouse in Marbella’, de ‘Princess Model of the Year/World’ verkiezingen, ‘Win een week Seefeld in Hotel Princess Bergfrieden’, ‘Win een geheel verzorgde reis naar Princess Hotel Villa Phuket’ en bijvoorbeeld ‘Princess Restaurant Chez Cas in De Kersentuin’ of de ‘Kids Design Award’, trok overal de aandacht van de media en resulteerde in stijgende verkoopcijfers.

Princess sponsort grote sportnamen, waaronder golfer Rolf Muntz, hockeyer Teun de Nooijer, Prins Pieter-Christiaan van Oranje en Prins Bernhard van Oranje met hun autoraces, de Spaanse Hockeybond en Real Club de Polo de Barcelona. Ook was het bedrijf o.a. (hoofd)sponsor van NAC Breda, tennisser Jesse Hutu Galung en Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn.

In 2010 verkoopt de Ouborg Group in 2 termijnen haar aandelen Princess Household Appliances aan het Duitse bedrijf WMF AG. Oprichter en directeur-eigenaar Aad Ouborg draagt op 30 september 2010 de dagelijkse leiding over. De Princess Sport Group, Princess Entertainment Group en Princess Hotels werden niet mee verkocht.

Met de Ouborg Group tilt hij voortvarend nieuwe projecten van de grond. De activiteiten en het assortiment van Princess Sportsgear worden fors uitgebreid, Princess Entertainment produceert diverse theatershows en onder de vlag van Ouborg Monumenten Vastgoed, waar vele monumentale panden worden beheerd en gerestaureerd, werd het Grand Theatre in Breda 3 jaar tijd gerestaureerd. Het voormalige bioscooppaleis is, met behoud van het historische karakter en de authentieke elementen, nu een evenementenlocatie bestemd voor onder andere feesten, bruiloften, congressen, diners, vergaderingen, concerten en theateruitvoeringen.

De Ouborg Group bestaat uit: Princess Sportsgear, Princess Traveller, Princess Entertainment, Hotel Princess Bergfrieden, Princess Hotel Villa Phuket, Ouborg Monumenten Vastgoed, Borg’s Onroerend Goed, Ouborg Real Estate Overseas

Onderwerpen

 Ondernemen is entertainen! Hoe kun je anders ondernemen door diep en anders na te denken!

Literatuur

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: