Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Rotmans Jan

Prof. dr. ir. Jan Rotmans

Spreker van het jaar 2012 en 2014: Inspirerende wetenschapper die Nederland en wereld sneller wil verduurzamen. Hij heeft het vakgebied transitiekunde op de kaart gezet in Nederland en in Europa. Een pionier en visionair op zijn vakgebied.
categorie(ën):
Duurzaamheid, Klimaat & Milieu, Economie & Financiën, Innovatie, Trends & Creativiteit, Leiderschap & Motivatie, Mens & Maatschappij, Ondernemen & Management, Politiek & Beleid
Inzetbaarheid:
Discussieleider, Interview, Lezing, Panel- of debatdeelname, Workshop
taal:

Biografie

Boek Jan Rotmans als spreker exclusief bij Assemblee Sprekersbureau.

Jan Rotmans is een internationaal gereputeerd duurzaamheids- en transitiewetenschapper die al meer dan 25 jaar bezig is met duurzaamheid en met transities. Onderzoekt niet alleen het WAT (duurzaamheid), maar ook het HOE (transities), dus de weg naar een duurzame samenleving.

Hij is door Assemblee Sprekersbureau in 2012 uitgeroepen tot “De Spreker van het Jaar”.  Deze eretitel heeft hij te danken aan de positieve terugkoppelingen van de opdrachtgevers. Zijn verhaal zet mensen in beweging. Hij inspireert bedrijven om tijdens deze overgangsperiode van snelle veranderingen de juiste keuzes te maken en dit te vertalen in een bedrijfsstrategie.

Hij is een pionier en visionair op zijn vakgebied, heeft internationale reputatie. Jan Rotmans was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste in Nederland die op klimaatverandering promoveerde. Hij heeft 2 jaar gewerkt bij de Verenigde Naties in New York, aan de evaluatie van het mondiale duurzaamheidsbeleid. Heeft daarna twee interdisciplinaire onderzoeksinstituten opgericht, ICIS in Maastricht en DRIFT in Rotterdam. Hij heeft het vakgebied transitiekunde op de kaart gezet in Nederland en in Europa, was directeur van het nationale transitieonderzoeksnetwerk KSI.

Jan Rotmans is ook heel praktisch ingesteld en heeft een schat aan ervaring met duurzame praktijkprojecten in binnen- en buitenland. Hij heeft in 2008 de Urgenda opgericht, een actie-organisatie om Nederland nog sneller duurzaam te maken. Heeft een toekomstvisie ontwikkeld, Nederland duurzaam in 2040 en werkt aan icoonprojecten om die visie te realiseren. Hoofdaandachtsgebieden daarin zijn duurzame energie, duurzame gebiedsontwikkeling en duurzame gebouwde omgeving. Jan Rotmans staat heel hoog genoteerd in de duurzame top 100 en heeft een eigen bedrijf(je) op het gebied van duurzaamheid, Rotradamus.

In 2014 is zijn 25ste boek verschenen “Verandering van tijdperk; Nederland Kantelt” met de bijbehorende Stichting Nederland Kantelt, waarmee hij bottom up in de diverse bestaande “kolommen” een transitiedoorbraak wil laten ontstaan.

Onderwerpen


Jan Rotmans is door Assemblee Sprekersbureau in 2012 uitgeroepen tot “De Spreker van het Jaar”.  Deze eretitel heeft hij te danken aan de positieve terugkoppelingen van de opdrachtgevers. Zijn verhaal zet mensen in beweging. Hij inspireert bedrijven om tijdens deze overgangsperiode van snelle veranderingen de juiste keuzes te maken en dit te vertalen in een bedrijfsstrategie.

Jan Rotmans spreekt o.a. over de volgende onderwerpen:

Duurzame energie
Duurzame mobiliteit
Duurzame gebiedsontwikkeling
Duurzame gebouwde omgeving

Referenties

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: