Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Bakker Peter

Drs. ing. Peter Bakker

President van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en voormalig topman van TNT. Peter Bakker is een gerespecteerd leider in Corporate Responsibility.
categorie(ën):
Celebrity Speakers, Duurzaamheid, Klimaat & Milieu, Economie & Financiën, Innovatie, Trends & Creativiteit, Leiderschap & Motivatie, Mens & Maatschappij, Ondernemen & Management
Inzetbaarheid:
Column, Interview, Lezing, Masterclass, Panel- of debatdeelname, Workshop
taal:

Biografie

Boek Peter Bakker als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

Peter Bakker is een onderscheidend topman die tot juni 2011 de CEO was van TNT in Nederland. In mei 2011 werd TNT gesplitst in twee beursgenoteerde bedrijven: TNT Express en PostNL. Peter leidde de splitsing van TNT en, na voltooiing daarvan, trad af en verliet hij  de TNT-groep op 1 juni 2011.

Onder zijn leiding werd TNT een leider in Corporate Responsibility met een baanbrekende partnerschap met de VN World Food Program, door de ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen van de Planet Me initiatief en door meerdere jaren een leidende positie te hebben in de Dow Jones Sustainability Index.

Peter Bakker heeft een Masters degree in bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een Bachelor Degree in Business Administration van de HTS Alkmaar.

Hij begon zijn loopbaan in 1984 bij TS Seeds Holdings B.V. In 1991 trad hij in dienst bij TPG Post. In 1993 werd hij benoemd tot financieel directeur van de business unit Pakketservice. Twee jaar later stapte hij over naar de business unit Logistiek, waar hij directeur marketing en sales werd. In 1996 werd Bakker benoemd tot directeur Financial Control. In hetzelfde jaar stond hij aan het hoofd van het team dat de onderhandelingen voerde die leidden tot de succesvolle overname van TNT en GD Express Worldwide. 

Vanaf de beursnotering van TNT N.V. in 1998 was Bakker Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT. Van 1 november 2001 tot 1 juni 2011 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur.

Peter Bakker is een gerespecteerd leider in Corporate Responsibility. Hij ontving de Clinton Global Citizen Award in 2009 en SAM Sustainability Leadership Award in 2010. Hij was WFP ambassadeur VN tegen honger in 2011. Daarnaast is hij de voorzitter van War Child Nederland.

Sinds 1 januari 2012 is Peter Bakker president van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève. “Het is geen kwestie van het licht aan of uit en morgen zijn we allemaal duurzaam”, zegt hij. Als een reis is hij zijn opdracht gaan zien: een reis onderweg naar 2050. Want daar ligt het doel, zoals geformuleerd in Vision 2050 van WBCSD.


Onderwerpen

Peter Bakker is een gerespecteerd leider en een zeer inspirerende en motiverende spreker die een publiek meeneemt in zijn reis en opdracht om de wereld duurzaam te maken.

Literatuur

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: