Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Multimedia

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Koornstra Ruud

Ruud Koornstra

Spreker van het jaar 2008 en 2011: Een warm pleitbezorger voor een betere duurzame wereld.
categorie(ën):
Dagvoorzitters, Duurzaamheid, Klimaat & Milieu, Innovatie, Trends & Creativiteit, Leiderschap & Motivatie, Ondernemen & Management, Unieke verhalen & Intermezzo
Inzetbaarheid:
Column, Dagvoorzitterschap, Interview, Lezing, Panel- of debatdeelname, Presentatorschap, Workshop
taal:
Ruud Koornstra - Rebel with a mission, confronting
Failure is not an option.

Biografie

Boek Ruud Koornstra als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

R.H.Th.(Ruud) Koornstra is op 18 oktober 1964 geboren te Rotterdam. 

In 1987 was hij mede oprichter van de televisieproductiemaatschappij K&B Events en Television, D&D Producties, ID&Dtv (momenteel IDtv). 

Gedurende 15 jaar gaf Ruud Koornstra leiding aan een consortium van event- en televisieproductiebedrijven, waaronder ook Praal Media, Sleeswijk Entertainment en K&B Niehe vielen. De onderneming groeide uit tot het tweede televisieproductie bedrijf van Nederland. Na de verkoop van de onderneming in 1999 aan CVI (onderdeel van VNU) fuseerde het bedrijf met IDtv. Ruud was als directeur betrokken bij de fusie en heeft gedurende 1,5 jaar mede leiding gegeven aan de fusieonderneming ID&Dtv. 

In 2002 was hij mede oprichter van Tendris Holding, een initiëringmaatschappij voor duurzame ondernemingen. Vanuit deze ondernemingen zijn inmiddels tal van nieuwe duurzame ondernemingen ontstaan waaronder Durion Energie (Oxxio), het snelst groeiende groene stroombedrijf van Nederland; XXImo, een unieke mobiliteitsoplossing voor de zakelijke reiziger. De kaart op creditcardformaat maakt het mogelijk om al uw zakelijk verkeer te plannen, administreren en betalen, The New Motion, expert op het gebied van elektrisch rijden en laaddiensten, Lemnis Lighting, de eerste ontwikkelaar en producent van de huidige generatie ledverlichting; Tendris Solutions een technologisch innovatiecentrum voor energie en milieutechnologie, Algae Food & Fuel, ontwikkelt, bouwt, verkoopt, installeert en beheert bioreactoren voor algenproductie. Ruud is tot op heden als aandeelhouder en directeur betrokken bij Tendris.

  • Sinds november 2004 voorzitter van de Coöperatieve Vereniging NijenRoad ;
  • Sinds 2005 mede oprichter en lid van het Curatorium van de Leerstoel Social Venturing aan de Universiteit van Nijenrode;
  • Sinds september 2008 columnist voor het Financiële Dagblad en De Telegraaf
  • Sinds maart 2010 Bestuurslid De Groene Zaak
  • Sinds februari 2010 Vice Voorzitter Formule E-team
  • Sinds mei 2011 Lid Innovatieberaad Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Onderwerpen

Duurzaamheid, weet Ruud Koornstra, staat voor veel mensen nog steeds gelijk aan minder: zet de kachel laag en trek een trui aan. Voor hem niet. “Duurzaamheid is voor mij handelen vanuit overvloed.” Want duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld én voor de ondernemer. Dat heeft hij de afgelopen jaren als geen ander ontdekt.

Ruud Koornstra behoort tot de beste sprekers binnen de duurzame wereld. Hij vertelt met volle overgave over zijn passie voor duurzaam ondernemen en disruptieve transities: een expert op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
Als geen ander kan hij een publiek meenemen in zijn verhaal. Een topspreker die steeds de interactie met zijn publiek opzoekt. Hij weet ook echt te inspireren met rakende voorbeelden die hij zelf heeft meegemaakt op zijn weg om de wereld duurzamer te maken. Ruud Koornstra in uw programma zorgt niet alleen voor een duidelijke boodschap waarom iedereen met duurzaamheid bezig moet zijn, zijn humor zal ook voor het nodige gelach in het publiek zorgen.
Assemblee Sprekersbureau is erg trots dat wij Ruud Koornstra exclusief mogen vertegenwoordigen. 

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: