Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Multimedia

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Jonker Jan

Prof. dr. Jan Jonker

Een bevlogen spreker met een innovatieve visie op duurzaam ondernemen. Het verbinden van strategie, nieuwe business modellen en transitie staan voor hem centraal.
categorie(ën):
Dagvoorzitters, Duurzaamheid, Klimaat & Milieu, Innovatie, Trends & Creativiteit, Mens & Maatschappij, Ondernemen & Management
Inzetbaarheid:
Dagvoorzitterschap, Discussieleider, Interview, Lezing, Panel- of debatdeelname, Workshop
taal:
WEconomy

Biografie

Boek Jan Jonker als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

Hoogleraar Jan Jonker (Radboud Universiteit Nijmegen) wordt door de Groene Top 100 van Trouw gezien als een van de meest invloedrijke Nederlanders op het terrein van duurzaamheid . Hij wordt door voor- en tegenstanders beschreven als ‘betrokken’, ‘enthousiasmerend’, ‘activistisch’, ‘radicaal’ en recent ‘revolutionair’.

Met hart en ziel zet hij duurzaam ondernemen om in innovatieve en gedurfde projecten, om zo burgers, bedrijven en (academische) collega’s te betrekken bij een van de centrale vraagstukken van deze tijd. Duurzaamheidvragen zijn wat hem betreft per definitie strategisch van aard en zitten in alles wat we met elkaar organiseren zoals bakstenen, kogellagervet en limonade. Dat realiseren is niet alleen een bedrijfskundige opgave maar ook een maatschappelijke. Het gaat daarbij altijd om het zoeken van balans tussen technische mogelijkheden, het organiseren van het vraagstuk en veranderkundige realisatie. Met die vragen intensief bezig zijn doet hij omdat het voor hem de kernopgave van deze tijd is. 

‘Groen is Poen, ‘Duurzaamheid: van terzijde naar terzake’ en ‘De Toekomst van Duurzaamheid is Gisteren al begonnen’ zijn een aantal van zijn lijfspreuken.  Hij geeft met verve en humor lezingen, workshops en presentaties door heel Europa – zowel voor bedrijven, business schools, universiteiten als ook nationale en internationale koepelorganisaties. Zijn  bijdragen zijn meer een ‘Performance’ waarbij als het maar even kan interactie met het publiek mogelijk en wenselijk is. Een Q&A moment is dan ook een vast onderdeel van zijn optredens. 

Bijzonder is dat hij deze presentaties niet alleen in het Nederlands geeft, maar ook in vloeiend Engels, Duits en Frans.

Vanaf 1 januari 2014 is Professor Jonker voor twee jaar benoemd op de Chair d'excellence Pierre de Fermat. Deze prestigieuze wisselleerstoel biedt internationale onderzoekers de mogelijkheid om hun onderzoek uit te breiden naar de regio Midi Pyrenees in Zuid-Frankrijk. Jonker zal zich daar vooral gaan bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe regionale business modellen in Internationaal vergelijkend perspectief. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de stoel het bevorderen van kennisuitwisseling tussen studenten, wetenschappelijke medewerkers en bedrijven. Gedurende deze periode zal Jonker verbonden zijn aan de Toulouse Business School (TBS) een zogeheten Grande Ecole waar hij de afgelopen jaren al onderwijs heeft gegeven. Voornemen is onder meer om in Toulouse een serie uitwisselingslezingen op te zetten. 

Onderwerpen

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen
Circulaire Economie
Verandering en transitie
(Nieuwe) Business Modellen (en duurzaamheid)
Crowdsourcing – power of the crowds

Referenties

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: