Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Multimedia

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Karl Raats

Karl Raats

De Expert die direct aanzet tot Creativiteit & Innovatie. Zijn missie: Mensen Meer Zin Wekkend maken!
categorie(ën):
Dagvoorzitters, Leiderschap & Motivatie, Mens & Maatschappij, Ondernemen & Management
Inzetbaarheid:
Dagvoorzitterschap, Lezing, Masterclass, Workshop
taal:
Karl Raats on a mouth corner mission
Somniyum - Een reis van een droom

Biografie

Boek Karl Raats als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

Deze creatieve expert is uitgeroepen tot Spreker van het jaar 2016!

De rode draad in Karl Raats' loopbaan als journalist, marketeer, business developer en docent was dat hij steeds op zoek ging naar manieren om creatief potentieel te ontsluiten, of dat nu bij zijn lezers, klanten, partners of studenten was.

Vanuit die voortdurende fascinatie was het dan ook logisch dat hij in 2006 als onafhankelijk trainer en procesbegeleider in creativiteit en innovatie startte. Als gecertificeerd De Bono trainer in Lateral Thinking, Buzan Licensed Instructor in Mindmapping, post-graduaat in Creativity, Innovation & Change en voormalig partner bij het 'Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken', trainde hij wereldwijd enkele duizenden managers, ondernemers en 'PhD studenten' en begeleidde hij talloze innovatiesessies.

Maar dat was niet voldoende voor hem. Op 1 januari 2009 riep hij zichzelf uit tot levend experiment in creatief denken waarbij hij zichzelf ging onderdompelen in allerlei kleine en grote creatieve uitdagingen. Dat ontwapenende en hilarische “Pinching the Ostrich” project was erop gericht ook zijn eigen hoofd uit het zand te halen door onder andere het confronteren van zijn eigen angsten en mogelijkheden, want zegt Karl: “We hebben het recht niet anderen van hun gebaande paden af te knallen vanuit de loopgraven van onze eigen comfortzone.” 

Juist omdat zijn creatieve exploten integraal deel zijn gaan uitmaken van elke facet van zijn zakelijke en persoonlijke leven, maakt dat hij een veelgevraagd mentor en authentiek spreker is in zowel zakelijke, overheids- als onderwijsmiddens. Zijn aanpak is steeds handzaam en humoristisch en zijn verhaal steeds geënt op de echte wereld, in heerlijk Vlaams of piekfijn Brits Engels.


Onderwerpen

 • Creatief denken,
 • Zakelijke creativiteit,
 • ...en daarom ben jij niet creatief,
 • Creatieve blokkades overwinnen.
Karl Raats is auteur van het boek “Een reis van een droom”.
84% van de mensen in jouw organisatie gebruiken hun creatieve kracht niet helemaal of helemaal niet. De overige 16% kreunt onder de toenemende terreur van onze eigen achterhaalde manieren van denken en doen. 
   Dát vaststellen, zonder meer, is slechte business én schuldig verzuim, claimt creativiteitsexpert en Vlaams topspreker Karl Raats. Zijn "reis van een droom” is een meeslepende getuigenis over een verrassende poging tot creatief verzet. Het is een prikkelend appel om passief hopen dat het goed komt, om te buigen naar actief zorgen dat het goed komt. Zodat iedereen in de organisatie in zijn eigen creatieve kracht kan gaan staan en mag schitteren. 

   Literatuur

   Afbeeldingen

   Raats Karl Humberto TanRaats KarlRaats Karl
   offerte aanvragen

   Contacteer Assemblee

   Voor advies en al uw vragen:

   +31 43 343 21 69

   Ontmoet onze sprekers

   Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

   Blijf op de hoogte

   Blijf op de hoogte
   Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
   Assemblee Sprekersbureau is lid van: