Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Hommen Jan

Jan Hommen

CEO KPMG, Oud-CEO van ING en verkozen tot Topman van het jaar 2013.
categorie(ën):
Celebrity Speakers, Economie & Financiën, Leiderschap & Motivatie
Inzetbaarheid:
Lezing
taal:

Biografie

Boek Jan Hommen als spreker via Assemblee Sprekersbureau.

Jan Hommen studeerde bedrijfseconomie. Na een lange periode met diverse functies bij het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa wordt Hommen in 1997 als financiële man bestuurslid bij Philips. Vervolgens werd hij commissaris bij onder meer de ING Groep en Reed Elsevier. In januari 2009 volgde hij Michel Tilmant op als bestuursvoorzitter bij de ING Groep, dat door de kredietcrisis diep in de problemen was gekomen.

Hij zag meerdere malen af van een riante bonus. Daarnaast is hij ook de man die volgens minister Jeroen Dijsselbloem een ‘weinig glamoureuze baan met hoog afbreukrisico’ op zich nam en vervolgens de ING bank heeft gered door middel van zijn perfectionistische aanpak.

In 2013 verkozen particuliere beleggers Jan Hommen tot topman van het jaar. In dat zelfde jaar ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de continuïteit van ING als internationaal bedrijf en zijn inspanningen voor de aanpassing van de financiële sector na de financiële crisis van 2008. Tegenwoordig is Hommen bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Koninklijk Concertgebouworkest en van Tilburg University. Hij zit in de Raad van Commissarissen van PSV en Ahold, en hij is één van de initiatiefnemers van Ondernemend Oranje Kapitaal (OOK). Dit stimuleringsfonds brengt kapitaal en kennis bijeen om kansrijke initiatieven in het MKB te financieren. 

Graag geeft Jan Hommen zijn visie op economie, bedrijfsvoering, ondernemen, groei en financiering. Dat doet hij zowel voor grote groepen als in kleine, interactieve sessies. Zonder twijfel is hij een aanwinst voor uw bijeenkomst. 


Onderwerpen

  • Economie
  • Bedrijfsvoering
  • Ondernemen
  • Groei
  • Financiering

Referenties

Literatuur

Afbeeldingen

Hommen Jan
offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: