Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Xavier Maassen

Xavier Maassen

Succesvolle en bekende autocoureur met een passie voor het verwezenlijken van dromen
categorie(ën):
Celebrity Speakers, Ondernemen & Management, Sportsprekers, Unieke verhalen & Intermezzo
Inzetbaarheid:
Dagvoorzitterschap, Interview, Lezing, Panel- of debatdeelname, Presentatorschap, Workshop
taal:

Biografie

Xavier Maassen is een bekende autocoureur uit Maastricht, Nederland. De snelle en ambitieuze coureur heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de grootste races in de wereld, o.a. de 24 uur van Le Mans.

Naast een Master in International Business heeft Xavier zich mentaal en geestelijk verrijkt met een diploma als coach en trainer van Consciousness Coaching. Het vergrote bewustzijn gaf hem een enorme vrijheid en de kracht om te kiezen en te leven vanuit zijn visie. Het volgen van zijn droom om professionele autocoureur te zijn en anderen te inspireren om hun dromen te volgen.

Buiten zijn avonturen als autocoureur, coacht en traint hij particulieren en ondernemers vanuit zijn visie om te leven met passie, om het beste uit jezelf te halen en je dromen na te streven. Met meer energie, balans, geluk en succes in je persoonlijke leven of bedrijf. Daarnaast werkt Xavier hard aan zijn fysieke en geestelijke gesteldheid. Cardio, fitness, mountainbiken, skiën en tennis zijn onder andere sporten die hem fysiek en mentaal blijven uitdagen. 

In de autosport heeft Xavier zijn sporen verdiend met vele successen op international vlak. Na een succesvolle start in de karting stapte hij in 2001 in de Formula Ford. Hier won hij het Belgische kampioenschap twee keer en was hij vice-Benelux kampioen. Hierna volgden enkele seizoenen in de Formule Renault 2.0. Met 5 overwinningen, 16 podia, 6 pole-positions en 5 snelste rondes was deze periode een groot succes. Xavier werd vice-kampioen in Nederland en eindigde 10e in het Europese kampioenschap en 3e in het Noord-Europese kampioenschap.

Na een moeilijk seizoen in de kraamkamer van de Formule 1; de World Series by Renault, maakte Xavier de overstap naar de Sportcars en GT’s. Na een succesvol debuut in de FIA GT Championship, heeft Xavier besloten zijn pijlen te richten op ‘endurance racing’. Het seizoen van 2009 werd gekenmerkt door het exceptionele resultaat in de 24 uur van Le Mans, tijdens zijn debuut wist hij hier als tweede te finishen. In 2011 won hij zijn eerste 24-uurs race in Zolder en was in 2012 weer succesvol in de Blancpain Endurance Series. In 2014 kon hij de titel op zijn naam schrijven in de Porsche Cup Benelux. Zelfs na alle successen door de jaren heen blijft nog steeds de grote droom lonken om die grote race op het circuit van Le Mans te winnen. 

Onderwerpen

  • Racing / Autosport
  • Doelen stellen
  • Durven te dromen / dromen verwezenlijken
  • Focus
  • Motivatie / inspiratie
  • Bewustwording

Literatuur

Afbeeldingen

Maassen Xavier Maassen Xavier le mansMaassen Xavier actie
offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: