Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Bill Clinton: eerste speech buiten de VS na zijn presidentschap in Den Haag

Bill Clinton en Leo van der Kant
Op 12 maart 2001 ontmoetten topmanagers van Nederland elkaar in het Crowne Plaza Promenade Hotel te Den Haag voor de vierde editie van Reshaping the Future. De organisatie hiervan was in handen van InfoCare, producent en distributeur van informatie producten voor de ICT sector te Den Bosch.

Dit jaar was er een zeer bijzondere gastspreker, namelijk de 42e President van de Verenigde Staten, William Jefferson Clinton. Het betrof zijn eerste optreden buiten Amerika sinds zijn presidentschap.
Bij het begin van zijn lezing vertelde Clinton over de weddenschap die hij met Leo van de Kant van Assemblee Sprekersbureau sloot, toen hij nog gouverneur van de staat Arkansas was. Leo voorspelde destijds dat Clinton president zou worden, omdat hij de beste spreker was. Clinton beloofde hem, als hij gelijk had, naar Nederland te komen na zijn presidentschap. Hij hield zijn woord.

In zijn voordracht sprak Clinton over zijn visie op de nieuwe economie. Dit was er een met twee gezichten. Enerzijds zag hij alle kansen in de snelheid waarmee e-Business zich ontwikkeld in de Westerse Wereld. Daartegenover stelde hij echter dat de Westerse Wereld niet moet vergeten dat in de ontwikkelingslanden nauwelijks geld is voor elektriciteit. De kloof tussen de ontwikkelde en de ontwikkelingslanden wordt steeds groter, en blijft groeien als we niet oppassen. Clinton verzocht de aanwezige topmanagers indirect te investeren in de ontwikkelingslanden. Hij lichtte dit toe door te stellen dat dit niet alleen onze morele plicht is, maar vooral ook een economische noodzaak.


Klik hier om terug te gaan naar Assemblee Sprekerspodium.

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: