Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Generaal David Petraeus in het Vredespaleis over zijn strategie in Irak en Afghanistan

Generaal Petraeus
Generaal David Petraeus, deels van Friese komaf, sprak op 18 september 2009 in het Haagse Vredespaleis over de veiligheidssituatie in Irak en Afghanistan. Hij was in Nederland op uitnodiging van Assemblee Sprekersbureau. Hij was tot september 2008 opperbevelhebber van de Amerikaanse troepen in Irak. Daarna werd hij opperbevelhebber van het US Central Command (USCENTCOM).

De Generaal vertelde over de stabilisering van de situatie in Irak. Als een van de weinige topmilitairen was hij ten tijde van grote chaos in Irak voorstander van de zogenaamde ‘surge’: het sturen van meer Amerikaanse militairen naar het land en het implementeren van een nieuwe ‘counterinsurgency’ strategie met meer aandacht voor de veiligheid en wederopbouw van stadswijken en gebieden. Zijn eerste grote succes was de stabilisering van de opstandige provincie Anbar.

Daarnaast was Petraeus ook ere gast tijdens de herdenking van operatie Market Garden, die 65 jaar geleden plaatsvond. De grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis.


Klik hier om terug te gaan naar Assemblee Sprekerspodium.

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: